A koronavírust könnyű összetéveszteni az influenzával hiszen hasonló tüneteket produkálnak. Míg korábban legfeljebb csak laboratóriumi körülmények között tudtuk ezt biztosra kimutatni, mostanra már Magyarországon is lehetőség van arra, hogy egyetlen antigén gyorstesztből megbizonyosodjunk
róla influenzások vagy koronavírusosak vagyunk.

A kombinált antigén teszt egyetlen mintavétellel képes magas biztonsággal kimutatni hogy melyik betegségről van szó. Ehhez már nem kell elmenni szűrésre, otthon, magunk is könnyen elvégezhetjük az orrmintavételes tesztet és megbizonyosodhatunk róla, hogy koronavírussal vagyunk e fertőzöttek vagy a kevésbé veszélyes influenza valamelyik fajtáját kaptuk el.

Vállalkozásoknak költséghatékony megoldást nyújthat a tesztelés akár a cégnél biztosítva azt, akár a munkavállaló otthonába, hiszen a teszt önmintavételezésre alkalmas. Az orvosi mintavevőkkel szemben vonzó és egyben növeli a tesztelési hajlandóságot, hogy már nem kell annyira mélyen az orrüregbe helyezni a mintavevő pálcát, így a mintavétel fájdalommentes eljárást biztosít.